نقاشی

هنری

نقاشی

هنری

جشن‌ تولد نقاشی مدرن


 

دهه‌های40 و 50 شمسی برای نقاشی معاصر سال‌های تجربه بود. هنر این دو دهه از مسائل سیاسی تأثیر پذیرفته است.

در آن سال‌ها بود که مطبوعات مستقل تا حدی قدرت گرفتند و بسیاری از هنرمندان ایرانی توانستند در خارج تحصیل کنند؛ گالری‌ها به وجود آمدند و هنرمندان با نهضت مدرنیسم همراه شدند.

در ایران هنر مدرن چند دهه دیرتر از جاهای دیگر شکل گرفت و آثار هنری بیش از آنکه نشانه تحولات جامعه ایران باشند، نمونه‌هایی از هنر جهانی بودند. در دهه30، وقت هنرمندان را مجادله‌هایی گرفت که هیچ نتیجه‌ای از آنها حاصل نشد اما با آغاز دهه40، بازیابی هویت ملی، فرهنگی، مذهبی و قومی، دغدغه بسیاری از هنرمندان شد.

در این دوره، سیاست و تفکرات سیاسی ذهن بسیاری از هنرمندان را مشغول کرد. نوعی نقاشی متعهد روایتگر در کنار نقاشی‌های انتزاعی به وجود آمد. بسیاری از نقاشان با استفاده از شمایل و اسطوره‌های قومی و مذهبی به خلق اثر پرداختند و عده‌ای دیگر راه انتزاع و کشف و شهود شخصی را پیش گرفتند.دهه40 و 50 را می‌توان سال‌هایی پرتحول برای نقاشی به حساب آورد.با وجود تمام تجربیات به دست آمده در این سال‌ها، عده‌ای معتقدند ظاهر را از غرب گرفتیم و باطن خود را فراموش کردیم.

از نقاشان مهم و تاثیرگذار در این دوره می‌توان به هانیبال الخاص، مارکو گریگوریان و بهمن محصص اشاره کرد. اول آبان امسال نمایشگاه هنر دهه40 و 50 در مؤسسه فرهنگی - هنری صبا افتتاح شد. در این نمایشگاه،‌101 اثر از نقاشان دهه‌های 40 و 50 به نمایش درآمد. کارها از گنجینه‌ها، گالری‌ها و مجموعه‌های مختلف جمع‌آوری شده بودند و دیدن آنها از نزدیک، سیاحتی در حال و هوای نقاشی آن سال‌های ایران بود. نمونه‌ای از کارهای این نمایشگاه را در گالری این هفته برایتان آورده‌ایم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد